Huis winterklaar maken

Dordogne maison

Het seizoen is over de herfst en de winter zijn weer in aantocht het huis moet weer in winterstand. Veel vakantiehuizen worden in de winter niet verhuurd, hoogstens komt je zelf als eigenaar een keer.

De winters in de Dordogne en de Lot kunnen koud zijn maar ook heel zacht van temperatuur. Toch is het wel belangrijk een huis goed winterklaar te maken. Naast je zwembad moet ook het huis winterklaar zijn om schade te voorkomen. Heel belangrijk het afsluiten van het water en eventueel ook de elektriciteit, maar dit is afhankelijk of u het in de winter nodig heeft. Als het wel koud in is het raadzaam de kachel een beetje aan te houden, maar je property manager kan daar voor zorgen.

Ook belangrijk als u en schotel heeft trek alle stekkers van de schotel apparatuur en de tv uit het stopcontact, het kan namelijk nog al eens zeer hard onweren en hierbij kan je apparatuur schade oplopen of zelfs kapot gaan. Het is sowieso belangrijk om alle apparatuur niet in het stopcontact te laten als je niet in het huis verblijft in de winter.

Heb je een internet aansluiting in je huis ook hier de stekker van het modem uit het stopcontact. Het komt regelmatig voor dat in de winter hierdoor schade ontstaat bij mensen die de stekkers niet uit het stopcontact halen van apparatuur.